Hakkımızda

Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu 25/04/2013 tarihi ve 28628 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2013/4459 sayılı Bakanlar Kurulu kararı uyarınca aşağıda belirtilen bölümler ile kurulmuştur.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Hemşirelik Bölümü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü olmak üzere 4 bölümle kurulmuş ve ilk kez 2014-2015 Akademik Yılında Hemşirelik Bölümüne 63 öğrenci ile eğitime başlamıştır.

Hayırsever iş insanı Sayın Ahmet YÖRÜK tarafından bağışlanan Yüksekokulumuzun 7200 m2 ‘lik kapalı alana sahip olan binası, hayırsever Ahmet Yörük ve üniversitemiz ilgili birimleri tarafından tefriş edilmiştir.

Yüksekokulumuz eğitim ve öğretimde dinamik, genç ve donanımlı akademik kadrosu ile bireysel ve toplumsal kültürel ve toplumsal değerlere duyarlı, insanın ve insan haklarının üstünlüğünü benimsemiş, ülkemizde ve dünyada ihtiyaç duyulan, araştırıcı ve üretici sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Yüksekokulumuzda faaliyet gösteren Hemşirelik Bölümümüz; çağdaş mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış, etik kurallara ve değerlerine sahip ve bu etik değerleri koruyan hemşireler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.  Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümümüz; AFAD, sağlık kuruluşları ve itfaiye teşkilatı ile ilgili müdürlükler bünyesinde ''uzman'' ve ''yönetici'' pozisyonlarında görev alabilecek, bu alanda uygulanan temel yöntemleri bilen ve uygulayabilen, aynı zamanda görev aldığı birim bünyesinde görevli mevcut elemanlara konunun gerektirdiği eğitimi verebilen, görev alacağı birimi sevk ve idare edebilme yetisine sahip uzman eleman yetiştirme amacını gütmektedir.

2023 yılında 551 kayıtlı öğrencisi bulunmakta olup, bunun 87'si yabancı uyruklu öğrencidir. 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı sonu itibariyle Yüksekokulumuzdan 462 öğrencimiz mezun olmuştur.
Bu içerik 04.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 5966 kez okundu.