Bağlantılar

2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimizi Coşku ile Gerçekleştirdik

Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende, öğrencilerin yaşadığı mezuniyet heyecanına aileleri de ortak oldu.

Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serhat Hüseyin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende, mezun öğrenciler adına söz alan yüksekokul birincisi Beyzanur Bacak, ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Serhat Hüseyin, öğrencileri ve onları yetiştiren ailelere kutlayarak başladığı konuşmasında “Hemşirelik eğitiminin temel amacı ‘iyi hemşire’ yetiştirmektir. Eğitimin yaşam boyu sürdüğünü mezunlarımızın unutmaması gerekir. Eğitiminde gelişim ve değişim devam ettiği sürece gerek eğiticilerin ve gerekse eğitilenlerin bunun farkında olması gerekir. Bu değişim yerel ve evrensel etkiler altında olup gerek bireylerin ve gerekse kurumların yani fakülte ve yüksekokulların bunun bilincinde olması ve bu duruma uyum göstermeleri gerekmektedir. Bu gelişmeyi sürdüremeyen bireyler ya da kurumlar yok olmaya mahkûmdur. Bu nedenle de eğitim programlarımızı sürekli güncellemeye çalışıyoruz. Değerli aileler; çocuklarınız iyi bir yüksekokuldan mezun oluyorlar ve değerli öğretim üyelerimizin mezunlarımız için iyi bir rol modellik yaptığını düşünüyorum. Tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma verdikleri emek ve gösterdikleri çabalar için teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Serhat Hüseyin “Değerli mezunlarımız, sizleri üniversitemiz ailesi adına mutlulukla uğurluyoruz, sizleri de gittiğiniz yerde takip edeceğiz ve başarılarınızı izleyerek gurur duyacağız. Trakya Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ailesi olarak dileğimiz yolunuz açık olsun, başarılarınız daim olsun. Sizleri sevgi ile kucaklıyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu Trakya Üniversitesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında akademisyenlere ve ailelere teşekkür ederek “Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için gayretlerinden dolayı öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum. Değerli velilerimiz, yıllardır çocuklarınızı maddi manevi her konuda desteklediniz. Onların en iyi şekilde yetişmesi için pek çok sıkıntıya katlandınız. Bugün övünç gününüz. Ne kadar sevinseniz gururlansanız azdır. Hepinizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu “Bugün sizin için bir başlangıç. Meslek hayatına atılıyorsunuz. Burada öğrendikleriniz sizler için bir anahtar rolü oynayacaktır. Sürekli olarak kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Değişimin baş döndürücü bir hız ile gerçekleştiği ve rekabetin üst seviyede olduğu günümüzde sizin için fark oluşturacak bilgi ve beceriler elde etmeniz gerekmektedir. Yakın geçmişimizin ‘başımıza icat çıkarma’ kavramı geçerliliğini kaybetti. Sizlerden beklentimiz icatlar çıkarmanızdır. Sizlerden isteğimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatanını seven bireyler olmanız. Atatürk’ün dediği gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın bilimin, aklın, millî ve manevi değerlerin rehberliğinde mümkün olacağını söyleyerek, öğrencilerin ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmasının kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalara ve fedakâr ailelere teşekkür etti.

Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek antlarının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.


Resim

Ek Resimler
Bu içerik 16.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 377 kez okundu.