Hemşire ve Hemşirelik Öğrencilerinde Kültürel Yeterliliği Geliştirme Yaklaşım ve Önerileri Semineri Düzenlendi

Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren “Hemşirelik ve Sağlık Topluluğu” tarafından düzenlenen  Hemşire ve Hemşirelik Öğrencilerinde Kültürel Yeterliliği Geliştirme Yaklaşım ve Önerileri” konulu seminer 07.12.2018 tarihinde Prof.Dr. Gülbu TANRIVERDİ’nin değerli sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Prof.Dr. Gülbu TANRIVERDİ değerli sunumuyla farklı kültürlerden olan bireylerin kültürüne uygun yaklaşımı ve bunu geliştirmeyi hedefleyen kültürel yeterlilik kavramı konularında kendisinin geliştirdiği Türkiye’de hemşirelik alanındaki ilk model olan ve çok ses getiren “Kültürel Yeterlilik Modeli”   ile öğrencilerde ve akademisyenlerde farkındalık geliştirerek kişilerin farklı kültürlere saygılı olma bilincini artırdı. Akademisyen ve öğrenciler seminere yoğun ilgi gösterdi.
Bu içerik 10.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 763 kez okundu.