Bağlantılar

Keşan 1. Deprem Çalıştayı gerçekleştirildi

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile Keşan’daki 80 kamu kurum ve kuruluşu, STK’lar ve derneklerin katkılarıyla düzenlenen “Keşan 1. Deprem Çalıştayı” 9 Mart 2023 Perşembe günü 6 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

1. Oturum: Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Serhat HÜSEYİN Moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
6 Şubat depremi ile birlikte ülkede büyük bir afet yaşandığını ve maalesef birçok vatandaşın yitirildiğini belirten Moderatör Doç. Dr. Serhat Hüseyin “Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Geride kalanlara acil şifalar diliyorum. Keşan’da Çalıştay’a katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızın önderliğinde ilçemizin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte üniversitemizin de büyük katkısıyla böyle bir Çalıştay planladık. Keşan Hakkı Yörük Yüksekokulumuzda, Acil Afet Yardım Bölümü mevcuttur. Oradaki hocalarımızın da gayretiyle bu konuları tekrar gündeme getirerek afet durumunda neler yapabiliriz, ne eksiklerimiz var bunları değerlendiriyoruz. Oturumda ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Özden ve ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga BEKLER “Keşan ve Saros Bölgesi’nin Depremselliği” hakkında bilgiler paylaştılar.

2. Oturum: Yüksekokul Müdür Yardımcımız Dr. Özdemir AKBAL Moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Dr. Özdemir Akbal, Keşan’da gerçekleştirilen Çalıştay’ın çok önemli olduğunu ancak oturumlar sonucunda ortaya çıkacak görüş ve önerilerin planlama haline getirilip icraat halinde de ortaya konulabilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Oturumda Yüksekokulumuz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Ezgi GÜREL “Depremlere Medikal Yaklaşım: Crush Sendromu”,  Doç. Dr. Tülay DEMİRALAY “Afet Yönetiminde Toplumsal Dayanıklılığın Değerlendirilmesi”, Dr. Öğr. Üyesi Aylin YILMAZ ÇETİNKAYA “Deprem Sonrası Yaşam Alanlarındaki Tehlikeler”, Dr. Öğr. Üyesi Dilek DORUK KONDAKCI “Afetlerde Yaşlı Sağlığı” ve Dr. Özdemir AKBAL “Kamu Politikaları ve Dış Politika İlişkileri Bağlamında Afetlerde Reaksiyon” konuları hakkında çalıştaya katkıda bulundular.

3. Oturum: Doğal Afetler Sürecinde İletişim ve Halkla İlişkiler,

4. Oturum: Afetlerde Hazırlık Ve Koordinasyon,

5. Oturum: Afet Sonrasında Arama Kurtarma ve Gönüllülüğün Önemi, 

6. Oturum: Keşan’da Yapılaşmanın Geçmişi ve Geleceği konularında sunumlar gerçekleştirildi.
Ek Resimler
Bu içerik 09.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 304 kez okundu.