Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Burs Başvuruları Hk.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün ilgi yazısı ile Üniversitemize ayrılan burs kontenjanları için başvuru yapacak öğrencilerimizin 22 Ekim 2018 tarihine kadar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bildirilmesi gerektiği belirtilmektedir. Üniversitemize ayrılan burs kontenjanları dahilinde Yüksekokulumuza 1 ASİL-1 YEDEK Burs kontenjanı ayrılmıştır. Buna göre "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliği" nin 9. Maddesinde belirtilen ölçütler dikkate alınarak;
- Öğrenim Kredisi dahil hiçbir yerden burs almamak,
- Gelir sağlayan herhangi bir işte çalışmamak,
- Öğretim yılı kaybı olmamak,
- TC vatandaşı olmak,
- Ek süre öğrenim görmemek,
- Disiplin cezası almamak,
koşuluyla, Yüksekokulumuz için belirlenen asil ve yedek kontenjan dahilinde başarı düzeyleri ve yardım gereksinimleri öncelikle saptanmak koşuluyla ve öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından değerlendirme sonucunda burs verilmeyecek öğrenci olarak tespit edilmesi durumunda, şartları sağlamayan öğrencilerin yerine başka bir öğrenci girişi veya öğrenci değişimi yapılmayacağı hususu dikkate alınarak; Müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirmeyi takiben burs almasını önereceğimiz öğrencilerinizin bilgi formlarının eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmekte olup; eksik veya yanlış beyanda bulunulan formlar değerlendirmeye alınamayacaktır. Burs başvuru formu yazımız ekinde olup, eksiksiz olarak doldurularak en geç 18.10.2018 tarihi saat 17.00'a kadar Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmesi gerekmektedir.
Bu içerik 17.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 387 kez okundu.